Köy Muhtarları AK Parti dedi

Köy Muhtarları AK Parti dedi Köy Muhtarları AK Parti dedi
A- A+
Reklam

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yeni Encümeninin oluşturulacağı Olağan Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Vali Yardımcımız Abdullah Şen Başkanlığında toplantıda Birliğe Üye olan 111 köy muhtarı ve 6 Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi sandığa giderek yeni dönemde oluşacak Encümeni de belirledi.

Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yeni oluşan Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliği aritmetiği nedeniyle en çok merak edilen 2 İl Genel Meclis Üyesinin seçileceği Encümenin AK Partili mi yoksa CHP’li Üyelerin mi gireceği sorusu da bugün cevap buldu.

CHP’nin 4, AK Parti’nin de 2 sandalye ile temsil edildiği Merkez İlçe İl Genel Meclisinden CHP’li İl genel Meclisi Üyeleri Erhan Beykoz ve Özcan Güler, AK Parti’den de Ekrem Çetinkaya ve Zerrin Yavuz Açıkalın, Birlik Encümenine aday oldular. 

4 İl Genel Meclis Üyesi ve 3 Muhtarın yarıştığı gizli oylama ile gerçekleşen seçim sonunda İl Genel Meclisini temsilen Zerrin Yavuz Açıkalın 83 oy, Ekrem Çetinkaya 64 oy alarak birlik encümenine seçildi.  Diğer adaylar CHP’li Erhan Beykoz60,Özcan Güler ise muhtarların 13’ünün oyunu aldı.

Yapılan seçim sonrası oyların büyük bir kısmını alan AK Partili Meclis Üyeleri Ekrem Çetinkaya ve Zerrin Yavuz Açıkalın, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Encümenine girmeye hak kazındılar.

Birlik Encümeninde köy muhtarlarını temsilen ise Banaz Köyü Muhtarı Ahmet Süme 78 oyla, Semerciler Köyü Muhtarı Dursun Cantürk 51 oyla birlik encümeninin yeni isimleri oldu.

Aday olan Taşoluk Köyü Muhtarı Erdal Atalay seçimde örnek bir davranış sergiledi. Atalay rakibi Dursun Cantürk ile aynı sayıda oy alınca, ikili arasında kura çekimi yapılmasına gerek olmadığını söyleyerek çekildiğini söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler